Samen staan we 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Dan is een hecht teamverband belangrijk!

Van boven naar beneden, van links naar rechts:

Anna Wiering studeerde aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Na het afronden van haar opleiding werkte ze in verschillende praktijken in Amsterdam, waarvan een groot deel in de Ruyschstraat. Sinds 2014 is Anna vast deel van het team. “Zowel de kleinschaligheid van de praktijk, als de verscheidenheid van cliënten in de Ruyschstraat maken het een hele leuke werkplek.” Anna heeft twee dochtertjes.

Ellenoor van der Mooren versterkt ons team sinds 2016 heel regelmatig in drukke- en vakantieperioden. Je kunt haar ontmoeten op het spreekuur en in de diensten.

Lonneke Kemperman werkt sinds 2012 in de praktijk, maar was al sinds 2007 werkzaam als verloskundige in Amsterdam Oost. Naast haar werk in de praktijk is Lonneke voorzitter van het zorginhoudelijke overleg tussen o.a. verloskundigen en gynaecologen. Lonneke heeft twee zoons.
“Na mijn studie kunst- en cultuurwetenschappen besloot ik een vak te willen leren, het werd verloskunde. Het bleek een gouden keuze. Nog altijd fascineert de diversiteit aan zwangeren en zwangerschappen mij, saai is het nooit. Het blijft bijzonder om een zwangere van het vroege begin tot na de bevalling te begeleiden en haar daarin te zien groeien.”

Meike Terwindt werkt sinds 2011 in de praktijk.
Na mijn studie verpleegkunde besloot ik mij op een oude droom én een nieuwe studie te storten: verloskunde. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik vind het ontzettend bijzonder om aanwezig te mogen zijn bij zo´n intiem moment als het krijgen van een kind. De kleinschaligheid van de Ruyschstraat past goed bij mij; er is tijd om de zwangeren écht goed te leren kennen. Daarnaast is de praktijk multicultureel waardoor ik ervaar hoeveel verschillende manieren er zijn om een zwangerschap, bevalling en kraambed te beleven. Meike heeft een dochter en verwacht eind juli 2018 haar tweede kindje. Per 22 juni is zij met zwangerschapsverlof.

Eveline Corporaal is sinds 1998 werkzaam in de moeder- en kindzorg, sinds 2006 als verloskundige in onze praktijk. Sinds 2012 maakt zij ook echo’s. Daarnaast is Eveline actief als bestuurslid van het VOO; het bestuurlijk platform van alle verloskundepraktijken in Oost. Eveline is moeder van twee zoons en een dochter.

Chandelle van Gelderen werkt bij ons in de zomerperiode van 2018, zij vervangt Meike tijdens haar zwangerschapsverlof.

Om de administratie in goede banen te leiden en afspraken te maken, zijn onze assistentes Geeta Ramdin en Ingrid Bakker dagelijks aanwezig op de praktijk tussen 08.00 en 14.00.

 

Naast deze vaste teamleden, werken we tijdens drukte en vakanties ook met waarnemende collega’s. Zo ontstaat er een prettige mix van frisse jonge collega’s en ervaren rotten in het vak.

Alle verloskundigen zijn BIG geregistreerd en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van de beroepsvereniging voor verloskundigen.(KNOV)

Wij vinden het belangrijk om toekomstige collega’s op te leiden, daarom werken we regelmatig samen met verloskundigen in opleiding en co-assistenten. Zij werken altijd onder onze eindverantwoordelijkheid en supervisie. Wanneer je tijdens zwangerschap of bevalling echter liever niet door een student wordt begeleid, laat dat ons dan weten.

Terug naar Praktijk