borstvoeding

Het is goed om je al in de zwangerschap voor te bereiden op het voeden van de baby

Vaak maak je al in de zwangerschap een keuze over welke voeding je straks aan je baby wilt gaan geven: borstvoeding of kunstvoeding. Wij zullen je hierover in de zwangerschap informeren. Als je borstvoeding zult gaan geven, ontvang je van ons de Groeigids Borstvoeding. Ook bestaat de mogelijkheid om in de zwangerschap een cursus in groepsverband te volgen. Hier komen de basisprincipes van het borstvoeden aan de orde en wordt een start gemaakt met praktisch vaardigheden rondom de borstvoeding. Een dergelijke cursus wordt door verschillende kraambureaus, borstvoedingsbureaus en ziekenhuizen aangeboden.

De gezondheidsvoordelen van borstvoeding boven kunstvoeding zijn talrijk en zijn wetenschappelijk onderbouwd. Zo blijken kinderen die borstvoeding kregen minder vaak last te hebben van asthmatische klachten, allergien, suikerziekte en overgewicht. Daarnaast bevordert borstvoeding cognitieve en motorische ontwikkeling, maar ook de hechting tussen moeder en baby.

Soms loopt het anders en besluit je dat het voor jullie beter is om kunstvoeding te geven. We begeleiden je graag bij de keuze hierin.

Terug naar Kraamtijd