Wanneer je wilt, kun je je uitgebreid voorbereiden op de bevalling

Er zijn cursussen, voorlichtingsbijeenkomsten, boeken en talloze internetsites speciaal over zwanger zijn en bevallen. Het aanbod is enorm, pik eruit wat voor jou interessant en belangrijk is!

Zwangerschaps cursus
Het aanbod van zwangerschapscursussen in Amsterdam is groot. Je kunt een ‘puf’cursus doen, yoga, mensendieck, haptonomie, zwemmen of sporten in het park. Alleen of met je partner, in het Nederlands, Engels, Turks of Arabisch. Bijna alle cursussen hebben met elkaar gemeen dat je veel informatie krijgt over lichamelijke en mentale veranderingen in de zwangerschap en tijdens de bevalling. Bovendien leer je ontspanningsoefeningen die je kunt gebruiken bij het opvangen van weeën. Daarnaast geeft het je de gelegenheid ervaringen uit te wisselen met andere zwangeren.
Op de praktijk staan twee ordners met folders ter inzage. In de zwart en witte bakken ligt een voorraad van waaruit je brochures mee naar huis kunt nemen.

Informatiebijeenkomst over de bevalling en kraamtijd
Vanaf 30 weken zwangerschap zijn jullie van harte welkom op onze informatiebijeenkomst over de bevalling. Tijdens deze 2 uur durende groepsbijeenkomst vertellen we over het normale verloop van de bevalling en over hoe de zorg tijdens de bevalling georganiseerd is. Aan de orde komen o.a. de plaats van de bevalling, belinstructies en verschillende vormen van pijnbestrijding. De bijeenkomst is praktisch van aard en is heel geschikt om samen met je partner te bezoeken.
De bijeenkomst vindt plaats bij Mammae Mia, 3e Oosterparkstraat 138D. Vanaf 18.45 ben je welkom voor een kop koffie of thee, de bijeenkomst begint om 19.00. Klik hier voor de aankomende data. Heel graag aanmelden via de assistente ivm de zaalcapaciteit.

Op de website van deverloskundige.nl vind je veel informatie en brochures over zwanger zijn en bevallen. Je kunt er ook een informatiefilm bekijken over hoe je tijdens de bevalling, met of zonder pijnmedicatie, om kunt gaan met baringspijn. Om de korte of langere versie van de film te bekijken, klik hier.

Wil je (misschien) poliklinisch bevallen in het OLVG-Oost? Het is mogelijk om op afspraak vóór de bevalling al een kijkje te nemen. Je kunt je via dit aanmeldformulier aanmelden voor een rondleiding van ca 30 min. Let op: vanwege de grote belangstelling is er soms een wachtlijst voor de rondleiding.

Bespreken van de bevalling tijdens het spreekuur
Meestal bespreken we tussen 34 en 36 weken de bevalling. We horen dan graag of jullie specifieke wensen en ideeën hebben. Wanneer je een geboorteplan hebt, nemen we deze graag met je door.

Baby-uitzet
Een baby heeft niet veel nodig. Een plaats om te slapen, wat kleertjes maar vooral liefde, warmte en zorg. Voor de bevalling en het verzorgen van de baby heb je echter wel een paar spullen nodig, die in het kraampakket zitten. Check op tijd of je een kraampakket toegestuurd krijgt van de verzekering. Anders kun je kant-en-klare pakketten kopen bij grotere drogisterijen. Download voor een overzicht van de benodigde spullen onze baby-uitzet (PDF)

Terug naar Bevallen